10e plaats in slotrit Bira

De vierde en laatste etappe in de Emakumeen Bira was direct ook de lastigste. Anouska liet opnieuw zien dat het met de vorm goed zit, zij reed een sterke slotrit.

Na de teleurstelling over de 10e plek van gisteren, was er vandaag opnieuw een 10e plek. Vandaag stemde dat echter wel tot tevredenheid bij Anouska. Het parcours was zwaar met onder meer de lange klim Urkiola, ook wel bekend vanuit de Ronde van het Baskenland voor mannen. “In aanloop naar die klim werd al stevig gekoerst. Uiteindelijk ontstond er net voor de klim een kopgroep van 25 renners, maar zonder iemand van ons erbij. Op de lange klim hebben we vervolgens tempo gemaakt, dat hadden we vooraf al zo afgesproken”, doet Anouska verslag vanuit Spanje.

Het werk van de WaowDeals Pro Cycling dames bleef niet zonder resultaat. Sabrina Stultiens wist al eerste aansluiting te krijgen bij de eerste groep, later volgden Pauliena Rooijakkers en Anouska dat voorbeeld. “Op de klim heb ik mijn eigen tempo gereden. Halverwege vond ik mijn tweede adem en kon ik goed terug komen. In de afdaling sloot ik aan bij een groepje met Pauliena en later kwamen we ook weer bij de groep van Sabrina.”

De nieuwe kopgroep bleef echter niet lang samen. Op het heuvelachtige parcours was er al snel verbrokkeling. Amanda Spratt won de rit uiteindelijk met ruime voorsprong op Longo Borghini en Zabelinskaya. Daarachter vocht Anouska voor de resterende ereplaatsen. “Sabrina reed op de laatste klim met een groepje weg,  ik kon net niet aansluiten. Daarna hebben we volle bak gereden tot aan de finish om Pauliena goed te houden in het klassement. Aan de finish kon ik er nog een 10e plaats uitslepen. Het klimmen ging mij goed af en dat geeft veel vertrouwen voor de komende tijd”, sloot een tevreden Anouska af.

Spratt pakte naast de ritzege ook de eindzege in Spanje. Anouska schoof door haar sterke rijden een flink aantal plaatsen op en eindigde als 17e in het eindklassement. WaowDeals Pro Cycling kan met een ritzege, enkele top-10 klasseringen en 3 dames bij de eerste 20 van het eindklassement tevreden terug kijken op dit Spaanse avontuur.