12e plaats in London

Anouska vervolgde haar seizoen vandaag met de Prudential Ride London Classique. Na een snelle koers eindigde de wedstrijd in een sprint.

Na enkele dagen ontspanning en goed trainen was het vandaag tijd voor Anouska haar volgende koers. Opnieuw was dat eentje op het allerhoogste niveau: de Women`s World Tour. In hartje London maakten de dames er een snelle wedstrijd van. De 65 kilometer werden in minder dan anderhalf uur afgelegd. 

In de eindsprint bleek Kirsten Wild de snelste voor Anouska`s  ploeggenote Marianne Vos. Elisa Balsamo maakte het podium compleet. Anouska zelf sprintte naar een 12e plaats. “Het ging goed in London. Het ging echt supersnel, daar moest ik wel even aan wennen na al die klimkoersen. Bij de tussensprints trokken we de kaart van Dani. We deden telkens een mooie lead-out en zij won 1 sprint en werd twee keer 2e. Daarmee won ze het sprintklassement. In de finale was er nog een grote valpartij. Ik kon deze net ontwijken, helaas ging Jeanne er vol overheen. Marianne werd in de sprint mooie 2e. Zelf schoot ik door de valpartij naar de verkeerde kant van de weg, waardoor ik net als veel sprinters een beetje ingesloten raakte. Uiteindelijk word ik nog 12e na een mooie koers”, aldus Anouska.

Anouska keert nu weer terug naar Nederland voor enkele criteriums. Dinsdag is ze te bewonderen in Surhuisterveen, gevolgd door Emmen (5/8) en Roosendaal (6/8). Daarna volgen koersen in Zweden en Noorwegen.