23e in epische editie Strade Bianche

Met de Strade Bianche werd de UCI Women`s World Tour op gang getrapt. De wedstrijd werd door de weersomstandigheden extra lastig, maar Anouska en haar ploegmaats van WaowDeals Pro Cycling weerden zich kranig.

Het was voor Anouska haar eerste keer dat ze aan het vertrek stond van de Strade Bianche. Een debuut wat ze wellicht niet snel zal vergeten. De 136 kilometer lange koers staat bekend als zware koers met de steile beklimmingen en onverharde wegen. Door de kou, gesmolten sneeuw en regen werd het een epische editie. De onverharde wegen veranderden in ware modderpoelen, wat voor het nodige spektakel zorgde. 

Op de vijfde strook van de dag ontplofte de koers echt. Een drietal dames ontsnapte en pakte een voorsprong van iets minder dan een minuut. Een uitgedund peloton met onder meer Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenotes Riejanne Markus en Jeanne Korevaar zette de achtervolging in. Een strook later werden de koplopers weer ingerekend. Op de voorlaatste strook trokken Anna van der Breggen en Elisa Longa Borghini door. Van der Breggen liet haar medevluchter in de finale achter zich en soleerde naar de winst. 

Anouska zat ondertussen in een groepje dat streed voor de 11e plaats. “Ik heb nog geprobeerd om hieruit weg te rijden. Ik pakte een klein gaatje, maar het liep al snel weer samen. Op de laatste steile klim in Siena was de tank leeg. Ik kwam als 23e over de streep en ben zeker tevreden over vandaag. We reden met de ploeg een sterke koers en samen met Jeanne en Riejanne kon ik lang mee op het lastige parcours. Het was een zware en speciale editie, een heel bijzondere ervaring! Het gevoel was goed, dus ik kijk alvast uit naar de volgende World Tour koers van volgende week in Drenthe”, sprak Anouska na afloop.


Foto`s: Anton Vos / Cor Vos