3e etappe: slag net gemist

In de derde etappe in en rond Musselkanaal was er volop actie. Waaiers, waaiers en nog eens waaiers.

Al snel in de etappe brak het peloton in verschillende stukken. Een groep van 24 rensters kwam voorop te liggen en sloeg direct een flink gat. Op Borkum zat Anouska goed mee van voren in het waaierspektakel, maar vandaag miste zij en bijna al haar Team Virtu ploegmaats de slag. “We waren in het begin alert en zaten goed van voren. We kwamen toen op een stuk waar de wind vrij spel had. Het peloton ging wat langzamer en er kwamen rensters om ons heen, zodat we onze positie verloren. Toen ging het op de kant en zaten we te ver”, aldus Anouska.

De achtervolging werd op gang gebracht door de blauw-oranje brigade, maar ondanks een flinke inspanning kwam de groep met Anouska niet dichterbij dan een halve minuut van de leiders. Het gevecht tussen de eerste en tweede groep duurde vrijwel de gehele rit. “We zagen de auto`s continu, maar we kwamen er maar niet bij. Een frustrerend dagje dus. Ik voelde me echt wel goed vandaag en heb in de waaier ook nog een paar keer gas gegeven.” (tekst gaat door onder foto)

© https://twitter.com/Healthyageingtr

De rit werd uiteindelijk gewonnen door Kirsten Wild, die de snelste bleek van de eerste groep. Anouska`s ploeggenote Barbara Guarischi werd nog mooi tweede. Anouska kwam op anderhalve minuut van winnares Wild als 28e over de meet. In het klassement staat Anouska na vandaag 12e, op 1 minuut en 47 seconden van leidster Lotta Lepistö. Anouska mocht na afloop van de rit weer op het podium komen om een nieuwe oranje sprinttrui in ontvangst te nemen.

Morgen wacht de dames een dubbel programma. In de ochtend een tijdrit over 14,4 kilometer in Winsum, later op de dag gevolgd door een rit in lijn met aankomst in Heerenveen over 74,6 kilometer.