5e plaats in Emmen

Anouska stond zondagmiddag in Emmen aan de start van haar tweede criterium op rij. Net als in Surhuisterveen koos Anouska al vroeg voor de aanval.

Na haar mooie zege in Surhuisterveen moest Anouska vandaag aan de bak in Emmen voor de Gouden Pijl. Vorig jaar schreef ze deze koers op haar naam en ook dit jaar wilde Anouska een gooi doen naar een goede eindklassering. “In het begin heb ik een beetje de kat uit de boom gekeken en geprobeerd met de juiste ontsnappingen mee te zitten. Ik kwam met Rozanne Slik op kop te rijden. Samen liepen we uit naar een voorsprong van 50 seconden”, deed Anouska het koersverhaal.

De achtervolgers gaven de hoop echter niet op en langzaam maar zeker konden ze het gat ietsjes dichtten. “In de laatste paar ronden maakte een groepje de oversteek. Zo bleven we voorop en moesten we sprinten voor de zege. Ik kwam eigenlijk iets te vroeg op kop en wilde iets inhouden. Daardoor raakte ik ingesloten en deed ik niet meer mee voor de prijzen. Ik kwam als 5e over de streep uiteindelijk. Jammer, maar ik heb wel een mooie koers gereden.”

Morgen rijdt Anouska opnieuw ‘rondjes om de kerk’, dan is ze te bewonderen in Roosendaal.