Anouska besluit HAT als 10e

Met een rit in en rond Midwolda viel zondag het doek over de Healthy Ageing Tour. 

Het damespeloton in de Healthy Ageing Tour kreeg zondagmiddag een slotrit over 124 kilometer voor de wielen geschoven. Anouska reed mee in haar rode trui en mengde zich nog in de strijd voor de oranje sprinttrui. Bij de eerste tussensprint sprokkelde Anouska een puntje, maar pakte leidster Brennauer de volle buit waardoor de oranje sprinttrui uit zicht raakte.

De laatste etappe eindigde – ondanks diverse aanvalspogingen – in een sprint. Kirsten Wild was daarin de snelste voor Jolien d`Hoore en Lorena Wiebes. Anouska kwam als 30e over de streep. De eindzege ging naar Lisa Klein. Anouska sloot deze ronde af op een mooie 10e plek. 

“Het was een lastige laatste dag. We moesten continu alert zijn, er werd veel aangevallen. Uiteindelijk werd het toch een massasprint, waarin onze Italiaanse 5e werd. Een mooi slotstuk van een hele goede week. We begonnen super op Borkum en hebben de hele week goed gekoerst. We winnen een rit en pakken 2x een tweede plek. We hebben er hard voor gewerkt! Ik heb echt genoten deze week en er een goed gevoel aan overgehouden. Nu even herstellen en uitkijken naar de Ardennenweek”, reageerde Anouska na de koers.