Anouska in oranje en rood

Op Borkum werd woensdagmiddag de Healthy Ageing Tour op gang getrapt. Door de wind werd het een mooi spektakel, met een sterke Anouska in de frontlinie.

De Healthy Ageing Tour wordt verreden in het Noorden van Nederland en staat bekend om de waaiers. Voor Anouska altijd een speciale wedstrijd, omdat de koers dichtbij haar woonplaats verreden wordt en de omgeving dus bekend is. In de eerste etappe op Borkum zagen we Anouska veelvuldig in de frontlinie. Met de Nederlandse vlag op de mouwtjes was de Westereense  Virtu-renster veelvuldig in beeld tijdens de live-uitzending.

Anouska zat de hele tijd in de eerste waaier en probeerde enkele malen aan te vallen. Ze werd telkens weer ingerekend, maar sprokkelde onderweg wel punten voor het sprintklassement. Uiteindelijk eindigde de etappe in een sprint van de eerste groep. Deze sprint werd gewonnen door Lotta Lepisto voor Lisa Klein en Christine Majerus. Anouska kwam als 7e over de streep. Na afloop mocht ze op het podium verschijnen om de oranje sprinttrui en de rode trui voor meest strijdlustigste renster in ontvangt te nemen. Een goed begin dus van deze ronde.

Morgen trekt het peloton naar Surhuisterveen, een finish dichtbij huis dus! De etappe is te volgen via een livestream op www.hannn.eu/healthy-ageing-tour.