Anouska maakt overstap naar Parkhotel Valkenburg

Na het stoppen van Team Virtu moest Anouska op zoek naar een nieuwe formatie. Met Parkhotel Valkenburg heeft ze nu een ploeg gevonden waar ze haar dromen verder kan najagen.

Het kwam halverwege het huidige seizoen als een bittere pil voor Anouska en haar ploegmaats: Team Virtu stopt er aan het einde van dit jaar mee. Anouska voelde zich vanaf het begin erg thuis bij deze formatie, maar moest dus noodgedwongen op zoek naar een andere formatie. “Nadat we hoorden dat Team Virtu ging stoppen heb ik lang nagedacht naar wat voor ploeg ik zou willen. Ik zat nog maar een jaar bij Virtu en voelde me hier erg thuis. Het was wel even flink omschakelen dat ik na een jaar alweer moest verhuizen naar een andere ploeg.”

Anouska raakte in gesprek met Parkhotel Valkenburg, de ploeg van Nederlands kampioene Lorena Wiebes. “Van het een kwam het ander. Ik voelde hier het vertrouwen. De ploeg heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en het is een hele gezellige groep die met veel teamwork mooie resultaten heeft behaald. Ik vind het super mooi dat ik daar volgend jaar deel van uit kan maken, mijn ervaring kan delen en het spel in de wedstrijd met hen kan spelen!”

Parkhotel Valkenburg wil met de komst Anouska verdere stappen als ploeg maken. “Anouska gaat van grote waarde zijn voor de lastigere koersen. Ze heeft oog voor de ontsnappingen, kan haar ploeggenotes helpen en heeft een goede sprint. Daarmee kunnen we samen zeker stappen maken. We zijn blij dat we Anouska de kans kunnen geven om haar doelen na te streven en onze dromen uit te laten komen!”