Anouska strijdend ten onder

De laatste etappe in de Lotto Belgium Tour kende met de Muur van Geraardsbergen een echte scherprechter. Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploegmaats probeerden de koers naar zich toe te trekken.

Voorafgaand aan de slotrit gingen de gedachten even terug naar vorig jaar toen Anouska glorieus toesloeg in dezelfde rit en ook het eindklassement. Eenzelfde scenario was ook vandaag mogelijk. Ook ploegmaats Jeanne Korevaar en Riejanne Markus stonden kort geklasseerd, waardoor WaowDeals meerdere ijzers in het vuur had. 

De ploeg probeerde uit alle macht de koers hard te maken met diverse versnellingen. Ook Anouska was veelvuldig voorin te vinden. Op de laatste keer Muur van Geraardsbergen trokken Lippert en Biannic op avontuur. Anouska en ploegmaats Korevaar en Markus probeerden het gat in de resterende kilometers nog dicht te rijden, maar zonder succes. Lippert won de rit en het eindklassement. Anouska kwam op driekwart minuut als 6e over de meet. Ze werd 5e in het eindklassement. Gestreden tot de laatste meter, maar helaas geen mooie beloning dit keer. Als troostprijs pakte WaowDeals Pro Cycling wel de winst in het ploegenklassement.

“We gingen met de ploeg voor de eindwinst. Daar zijn we niet in geslaagd en dat is een flinke teleurstelling voor ons allemaal. We reden een goede wedstrijd. Rotem, Monique en Pauliena maakten de koers in het begin hard. Op de lokale ronden met de Muur van Geraardsbergen zaten Jeanne, Riejanne en ik telkens goed vooraan. We zijn meerdere malen in de aanval geweest, maar zonder succes. Op de laatste keer Muur zat ik net iets te ver naar achteren. Ik kon aanhaken bij een groepje achtervolgers, maar Lippert en Biannic waren gevlogen. Jeanne en Riejanne kwamen later nog met een groepje bij ons aansluiten, maar we konden het niet meer dichtrijden.  Heel jammer dat we met de ploeg er niet meer uit konden halen, maar we mogen ook trots zijn op onze prestaties met ritwinst van Jeanne en de podiumplekken van Monique, Riejanne en mij”, deed Anouska haar verhaal over de koers. 

Foto`s
Ook van de Lotto Belgium Tour zijn er elke dag foto`s in het foto-album te vinden.