Anouska trekt ten aanval

Na haar prima proloog in het Festival Elsy Jacobs, deed Anouska vandaag weer van zich spreken in de eerste rit in lijn. Een aanvalspoging strandde in de slotfase.

Na de korte rit tegen het uurwerk trok het peloton op pad voor een rit van 97 kilometer van en naar Steinfort. WaowDeals Pro Cycling had er overduidelijk zin in en maakte de koers hard. Na de 2e plaatselijke ronde nestelden Markus, Kastelijn en Rooijakkers zich op kop om tempo te maken. Vervolgens was het aan Korevaar, Stultiens en Anouska om aan te vallen. Aanvankelijk leek het beulswerk op niets uit te lopen, maar uiteindelijk slaagde Anouska er in om met 2 andere dames weg te glippen uit het peloton.

“We hebben volle bak gereden, maar kregen te weinig ruimte van het peloton. Onze maximale voorsprong was maar een halve minuut. Toch hebben we zo`n 15 kilometer voorop gereden. Op 4 kilometer van het einde werden we ingerekend. De dag startte nog zonnig vandaag, maar eindigde in de regen. In de laatste kilometers deed zich nog een valpartij voor, waar ik achter zat. We hebben allemaal wel dezelfde tijd gekregen, dus ik sta nu 7e in het klassement”, sprak Anouska na de rit. 

Zondag staat de 2e en laatste rit op het programma: Garnich – Garnich (111 kilometer). De koers is opnieuw via een live-stream te volgen op elsy-jacobs.lu.

Foto`s van gisteren en vandaag zijn – met dank aan Anton Vos – toegevoegd in het foto-album.