Anouska weer naar Italië

Na het succesvol verlopen Openingsweekend in België trekt Anouska met haar Team Virtu ploegmaats opnieuw naar Italië. Daar wacht zaterdag de Strade Bianche.

De Strade Bianche is een relatief nieuwe koers op de wielerkalender, maar groeide in korte tijd uit tot een echte klassieker. Onverharde wegen, venijnige klimmetjes, prachtige Italiaanse landschappen en een prachtige finishlocatie op de Piazza del Campo. Voor Anouska wordt het haar tweede optreden in deze Italiaanse koers.

“Ik kijk er erg naar uit. Vorig jaar reed ik hier voor het eerst en toen waren de omstandigheden episch met regen en koud. Dit jaar zijn de voorspellingen een stuk beter. Het lijkt droog te blijven en de temperaturen liggen ook een stuk hoger dan vorig jaar. De Strade Bianche is een van de zwaarste koersen op de kalender, maar ook een van de mooiste”, aldus Anouska.
(Tekst loopt door onder de foto)


Tijdens het trainingskamp in februari verkenden Anouska en haar ploegmaats al een deel van het parcours. “Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, maar toch was het goed om dit alvast even te zien. De koers zal wel anders lopen nu de omstandigheden een stuk beter zijn. Ik heb in ieder geval veel zin in deze koers!” Voor de thuisblijvers is de koers vanaf 12.25 uur live te volgen op de Belgische televisiezender Een. 

Na de Strade Bianche blijft Anouska enkele dagen in Italië. Ze gaat daar lekker trainen en zich voorbereiden op de volgende koers: de Trofeo Binda (24 maart). In April rijdt ze een mooi programma met veel koersen in België en Nederland. Bekijk haar volledige programma voor maart en april »