Bijna opnieuw tijd voor koers!

Na een hele lange koersloze periode is het bijna zover, de herstart van het wielerseizoen 2020.

In februari reed Anouska haar eerste koers van het seizoen in Spanje, daar bleef het hele lange tijd bij door de coronacrisis. Anouska zat echter niet stil en werkte haar trainingen keurig af. In aanloop naar de zomer kwam er vanuit de UCI een nieuwe wielerkalender voor het restant van 2020. Op 1 augustus begint het spektakel opnieuw met de Strade Bianche, een koers in de Women`s World Tour. Anouska staat daar – onder voorbehoud dat het coronavirus in bedwang blijft – aan de start.

De afgelopen periode is Anouska goed doorgekomen. “Ik voel me goed en fit na deze hele lange trainingsperiode. Natuurlijk heb ik ook wel mijn mindere momenten gehad. Het was een hele lange periode zonder koersen. Het brengt echter ook voordelen met zich mee. Ik denk dat ik nu zo`n beetje alle wegen in Fryslân wel ken, haha”, vertelde Anouska.

Naast de trainingen in het hoge Noorden trok Anouska na de nodige versoepelingen van de coronamaatregelen ook enkele malen met haar ploeggenoten op avontuur. “De eerste keer was er een training gepland in de buurt van Alkmaar. Vanwege het slechte weer die dag hebben we toen een trainingsdag op de baan gehad. Voor mij was het 1,5 jaar geleden dat ik op de baan had gereden, maar moet zeggen dat ik snel weer gewend was. Daarna heb ik een week in Limburg getraind vanuit het teamhuis in Heerlen. Erg fijn dat dit vanuit de ploeg beschikbaar werd gesteld. Was ook mooi om weer in de heuvels te trainen, is toch heel wat anders dan het Friese platteland. Tijdens deze week ben ik ook langs onze sponsoren Shimano Experience Center en Parkhotel geweest.” (tekst loopt door onder foto`s)

“Afgelopen donderdag zijn we nog een keer met de ploeg bij elkaar gekomen in Limburg. Ik was er met aantal meiden even wat eerder en had zo een mooi dagje extra in Limburg. Woensdag hebben we een mooi rit gemaakt en donderdag hebben we met de ploeg het parcours van de Amstel Gold Race gereden. Dat was ook een goede training en gezellig om iedereen weer even te zien en te spreken. Nu is het bijna tijd voor de eerste koersen!”

Nadat de UCI kalender bekend was, zat Anouska met de begeleiding van de ploeg om de tafel om het programma te bespreken. De Strade Bianche is op 1 augustus de eerste koers. Vervolgens is er drie weken geen koers en is het Nederlands kampioenschap op 22 augustus de volgende wedstrijd. Vervolgens gaat het richting Frankrijk voor de GP Plouay. “Het is mooi dat er straks weer gekoerst kan worden, maar het blijft allemaal toch wat onzeker of het allemaal doorgaat gezien de coronaberichten van de laatste dagen. Ik ben erg blij met mijn programma en heb mooie doelen om naar toe te werken”, aldus Anouska. Haar programma voor de maanden augustus en september staat hier.