BLT: sprinten, afzien en regen

De Boels Ladies Tour was vandaag aan de voorlaatste etappe toe.

Na haar proloog ging Anouska in de eerste rit in lijn op zoek naar een beter gevoel. Dat lukte! De benen voelden beter en het goede gevoel van de training was terug. De rit naar Weert en een dag later naar Gennep eindigden allebei in een massasprint, gewonnen door Nederlands kampioene Lorena Wiebes.

De derde etappe startte en finishte in Nijverdal. Voor Anouska redelijk bekende wegen, aangezien ze hier in het verleden meermaals koerste. Vrijdagmiddag ging het echter niet naar wens. In de moeilijke weersomstandigheden mistte Anouska de scherpte om mee te doen in het gedrang om van voren te zitten. “Daardoor was ik voor de echte heuvels al gelost en kwam ik balend in de grote laatste groep over de streep. De benen voelden wel goed, maar ik flikte mezelf gewoon door niet scherp genoeg te zijn”, keek ze een dag later bij de start in Arnhem terug.

Gebrand om het zaterdag beter te doen zat Anouska van bij de start alert voorin en bleef daar de hele koers. “Zat er continu bij! Bij aanvallen en elke keer als op de kant ging zat ik erbij, dat voelde goed na gisteren. Halverwege reden we met 20 rensters weg, waaronder 4 van onze ploeg. Sara kwam even later terug en viel direct aan. Ze kreeg 3 rensters mee en dat kwartet pakte een mooie voorsprong. Sara werd op de Nieuwe Holleweg gelost en konden wij in de achtervolging. We zaten met z`n vieren in de achtervolgende groep. Ik heb samen met Sofia op kop gereden om de vluchters nog terug te halen, maar dat lukte helaas niet”, deed Anouska (11e) verslag van de rit van zaterdag.

Morgen volgt de slotrit van Nijmegen naar Arnhem.

Foto`s
Bekijk de foto`s van de Boels Ladies Tour in ons foto-album

Hoe te volgen?
De koers wordt elke dag live uitgezonden op diverse (regionale) zenders. Kijk op https://boelsladiestour.nl/?page_id=1025 voor alle informatie over de uitzendingen.