DDV: Anouska in de aanval

Onder bijna zomerse omstandigheden werd de Belgische voorjaarsklassieker Dwars door Vlaanderen verreden.

Kasseistroken, veel korte heuvels en een stralend zonnetje. In het kort de ingrediënten van Dwars door Vlaanderen 2021. Anouska startte na haar goede optreden in de Trofeo Binda met vertrouwen in deze Belgische voorjaarsklassieker. Het parcours was opnieuw lastig met veel kasseien en heuvels, doorgaans wel iets wat Anouska ligt.

De Westereense reed een sterke koers en trok op iets minder dan 45 kilometer van de streep in het offensief. Nadat een eerste poging strandde, probeerde ze het opnieuw op de Kruisberg. De renster van Jumbo Visma sloeg een klein gaatje, maar het peloton was niet van plan haar te laten rijden. De achtervolging werd ingezet en daarmee was deze poging ook weer snel ten einde.

Even later reden Van Vleuten en Niewiadoma weg. Dit duo pakte snel 20 seconden en werd ondanks een stevige achtervolging niet meer terug gezien. Anouska kwam in een van de achtervolgende groep terecht en kwam als 26e over de streep.

“Dat was weer een zware koers. Ik houd wel van deze koersen met korte klimmetjes en kasseistroken. Ik zat goed in de wedstrijd en heb een aanval geplaatst op de Kruisberg. Helaas kreeg ik weinig ruimte. In de finale was het echter wel op. Misschien iets te vroeg mijn kruit verschoten en daardoor miste ik eigenlijk de echte finale. En dan speelde de warmte ook nog wel een rol, daar hoorde ik meerdere rensters over. Ik neem het goede gevoel echter mee richting de Ronde van Vlaanderen. Nu is het tijd om de beentjes omhoog te doen en goed te herstellen voor zondag”, sprak Anouska na de koers.