Eerste koers van 2021 zit er op

Met de Omloop Het Nieuwsblad reed Anouska haar eerste wedstrijd van het seizoen 2021.

Zaterdag 27 februari 2021. Een speciale dag voor het dameswielerpeloton met de aftrap van het seizoen in België met de Omloop Het Nieuwsblad. Voor Anouska en haar Jumbo Visma ploeggenotes was de dag wellicht nog net iets bijzonderder. Het was hun eerste koers in de geel-zwarte kleuren van de nieuwe ploeg. 

“We reden met de ploeg een sterke eerste helft van de koers. We hadden afgesproken om richting de Wolvenberg goed gegroepeerd vooraan te zitten. Dat lukte ons ook goed. Vervolgens kwamen er enkele kasseistroken richting de Molenberg, een belangrijk punt in de koers. Daardoor ontstond er een stevig en nerveus gevecht voor de beste posities. Ik werd door enkele rensters gepasseerd, ook op manieren die bijna onmogelijk waren. Ik raakte daardoor wat uit positie en zat niet mee met de eerste groep. Ik heb daarna nog geprobeerd de oversteek te maken met enkele rensters, maar die poging slaagde helaas niet. Toen zat mijn koers er eigenlijk wel een beetje op en ben in gefinisht in de groep waar ik toen in zat”, deed Anouska haar relaas van de koers. 

“Riejanne en Anna zaten gelukkig wel goed vooraan en konden onze teamkleuren tonen in de finale. Zij bezorgden ons een mooi resultaat, toch mooi meegenomen als nieuwe ploeg in het peloton. Als ik naar mezelf kijk had ik liever een iets betere start van het seizoen gehad. Het zat er vandaag nog even niet in. Soms zit het mee, soms zit het wat tegen. Ik kijk nu al uit naar volgende week wanneer de Strade Bianche verreden wordt. Morgen verkennen we eerst nog het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dus nog een mooie dag met de ploeg op pad.”

De koers werd gewonnen door wereldkampioene Anna van der Breggen die een solo succesvol afrondde. Anouska kwam als 45e over de streep.