Elsy Jacobs: geen beloning voor hard werk

Zondag werd het Festival Elsy Jacobs afgesloten met een lastige etappe. Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenotes lieten zich veelvuldig opmerken. 

Een rit van en naar Garnich over 111 kilometer moest vandaag de beslissing brengen in het eindklassement van het Festival Elsy Jacobs. Na een meer dan behoorlijke proloog en een prima eerste rit stond Anouska op een 7e plaats in het eindklassement. Ook haar ploeggenotes van WaowDeals Pro Cycling stonden nog goed in het klassement, dus maakte de groene brigade er een harde koers van op de slotdag. 

Anouska meldde zich enkele malen met haar ploeggenotes aan het front. Het peloton dunde flink uit op het lastige parcours. Een groep van ongeveer 40 rensters streed voor de zege. Die ging naar de Italiaanse Paternoster, die daarmee ook het eindklassement op haar naam schreef. Anouska reed zich in de slotfase leeg voor haar ploeggenotes en moest daardoor in de slotfase lossen. 

“We zijn met de ploeg strijdend ten onder gegaan. We hebben de koers hard proberen te maken en dus hard gewerkt. Jammer dat we onszelf niet konden belonen met een mooi resultaat. Verder kijk ik tevreden terug op deze koers, het waren drie mooie dagen in Luxemburg”, vertelde Anouska na afloop.