Feest in eigen regio!

In haar verdiende oranje sprinttrui koerste Anouska door eigen regio tijdens de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour.

De rit werd donderdag gekleurd door een drietal. Nicole Steigenga (KNWU-selectie), Romy Kasper (Duitse selectie) en Anouska`s Virtu ploeggenote Mieke Kröger reden lange tijd voorop. In de slotfase moest Steigenga haar vluchtgenoten laten gaan. Kröger zorgde ervoor dat Team Virtu na afloop mocht vieren, de Duitse won de rit voor haar landgenote Kasper. Anouska kwam in heet eerste deel van het peloton als 16e over de meet.

Anouska reed opnieuw een sterke rit en was telkens vooraan in het peloton vertegenwoordigd. Onderweg sprokkelde ze nog wat punten voor het sprintklassement, zodat ze na afloop opnieuw op het podium stond in Surhuisterveen om de oranje trui in ontvangst te nemen. “Het kon niet beter vandaag! Super mooi om op mijn trainingswegen te koersen. De ploeg reed weer geweldig. Super gaaf dat Mieke hier wint. Ze was er al vaak dichtbij en nu maakte ze het af. Echt geweldig”, aldus een blije Anouska na afloop.