Fijne eerste dagen in Italië

Anouska is op dit moment op trainingskamp met Team Virtu. Zowel de vrouwen als de mannenploeg is neergestreken in het plaatsje Lucca, Toscane. Vanuit Italië een update!

Tien dagen trainen, eten, rusten, nog meer trainen en natuurlijk slapen op Italiaanse bodem. Dat is de kennismaking van Anouska met Team Virtu. Anouska en haar ploeggenotes zijn neergestreken in een mooi villa in het Toscaanse Lucca. “Naast de vrouwen is ook de mannenploeg hier. Het is leuk om iedereen bij elkaar te hebben, zo kunnen we elkaar direct goed leren kennen. We hebben onze eigen koks, die elke dag een uitgebreid buffet voor ons klaarmaken. Eten in Italië is dan extra lekker! Het weer en de omgeving zijn ook prachtig. Zonnig en zo rond de 17 graden, een luxe om in korte broek te fietsen”,

Natuurlijk wordt er ook goed getraind. “Zaterdag hadden we een lactaat testdag. We moesten op en neer een klim rijden, waarbij je in een steeds hoger wattage de klim oprijdt. Bovenop wordt dan je bloed geprikt om het lactaat te bepalen en dan ga je weer naar beneden om weer aan de klim te beginnen. Zo`n test is vooral belangrijk om je eigen zones te bepalen, erg nuttig dus!”

tekst gaat verder onder de foto 

Voor Anouska is Team Virtu een hele nieuwe omgeving na enkele jaren bij WaowDeals/WM3/Rabo te hebben gereden. Voelt ze zich al een beetje thuis? “Het team is erg fijn. De begeleiding, masseuses en mecaniciens zorgen goed voor ons en onze fietsen. Daarnaast is er nog een cameraploeg die voor de mooie kiekjes zorgt. Het voelt allemaal heel erg goed en eigenlijk al heel vertrouwd. We hebben een leuke groep!”

Vandaag deden de Virtu rensters een goede intensieve training in het Toscaanse landschap. Morgen (maandag) volgt een training op de nieuwe tijdritfiets. Anouska is nog tot en met 24 februari in Italië. Daarna komt ze weer even naar huis om daarna haar seizoen te beginnen met de Omloop het Nieuwsblad op 2 maart.