Geen goede benen, wel succes voor ploeg

De eerste etappe in de Ladies Tour of Norway verliep voor Anouska niet helemaal naar wens. Wel was er succes voor de ploeg. Een dag met gemengde gevoelens dus.

In Noorwegen begon de dag met triest nieuws. Een scooterongeluk was een jong familielid van Anouska`s ploeggenootje Riejanne Markus noodlottig geworden. “Dat deed natuurlijk wel wat met ons allemaal. Dan is alles even relatief en voelt het een beetje gek dat wij ons druk maken om een spelletje fietsen.”

De dames van WaowDeals Pro Cycling moesten vervolgens de knop omzetten richting de koers. Onderweg werd er hard gewerkt voor Marianne Vos. Zij pakte onderweg bonificatieseconden bij de tussensprints, tot volle tevredenheid van Anouska. “We zaten de eerste helft van de koers goed voorin met de ploeg. Ik kon Marianne goed helpen bij de eerste tussensprint, maar merkte dat ik niet hele goede benen had vandaag. Toen ze op de enige geclassificeerde klim van de dag doortrokken moest ik lossen. Er reden 30 rensters weg met Marianne en Jeanne namens ons, dat was eigenlijk iets te weinig. Zelf baal ik ontzettend, want had graag iets moois willen laten zien hier”, aldus Anouska na de koers.

Vos zorgde uiteindelijk wel voor een vrolijke eindnoot door de rit op haar naam te schrijven en zich daarmee direct tot leider kroonde. Anouska en haar ploeggenotes mogen dus morgen aan de bak om de leiderstrui van Vos te beschermen. “Maar nu eerst een massage om de benen wat te laten herstellen en dan op naar morgen!”, sloot Anouska af.

Volg de koers live
Op social media is de koers te volgen via de hashtag #LTON18. Ook wordt de koers uitgezonden op tv/internet, meer informatie hierover staat op de site van de organisatie.

Anouska op de radio
Anouska is morgen niet alleen actief op de fiets, maar ook op de radio. Op RTV NOF wordt namelijk van van 12.00 tot 13.00 ‘De Simmer fan..’ op uitgezonden. Anouska praat in een opgenomen interview met verslaggever Jan Wagenaar over de regio, vakanties, muziek en natuurlijk de koers. De muziek die tijdens dit uur afgespeeld wordt, is door Anouska uitgezocht. Benieuwd naar het interview en welke muziek er wordt gedraaid? Luister dan morgen live mee via http://www.rtvnof.nl/live-radio/