Geen NK Tijdrijden voor Anouska

Anouska moet woendag verstek geven bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Ede van morgen.

Bij haar valpartij in de OVO Energy Tour liep Anouska diepe wonden op aan haar elleboog. Na enkele bezoeken aan het ziekenhuis direct na haar val werd besloten om de wond zonder hechtingen te laten genezen. Maandag wees een controle in het ziekenhuis uit dat de wonden niet voldoende hersteld zijn om te kunnen starten op het NK tijdrijden. Een teleurstelling voor Anouska natuurlijk.

“In Engeland wilden ze de twee wonden eigenlijk hechten, maar terug in Nederland is door de doctors besloten om het lichaam zelf te laten helen. Ik heb de afgelopen dagen de wonden zo goed mogelijk proberen te verzorgen en ondertussen mijn trainingen zo goed mogelijk gedaan. Op zich ging dat allemaal goed, alleen blijken de wonden niet snel genoeg te herstellen. Het is dan ook geen optie om het NK tijdrijden te gaan rijden. In zo`n tijdrit lig ik met mijn ellebogen veel in de beugels en dat is gewoon geen doen. Ik ga er nu alles aan doen om klaar te geraken voor de wegrit”, klonk het uit de mond van Anouska. 

Het is voor eerst dat Anouska een NK tijdrijden over moet slaan. “Een kampioenschap is toch altijd speciaal, maar het zit er nu echt niet in. Zaterdag wil ik er wel staan!”