Geen sprintsucces in Belgium Tour

De eerste rit in lijn verliep goed voor WaowDeals Pro Cycling. Een mooie beloning bleef echter uit.

Na de korte proloog van gisteren was het vandaag koersen geblazen voor de dames in de Lotto Belgium Tour. De rit bracht de rensters van Moorslede naar Dadizele over 119,3 kilometer. WaowDeals Pro Cycling had zich een mooie uitgangspositie gecreƫerd door met Riejanne Markus en Anouska als 2e en 3e te eindigen in de proloog. Ook rit 1 verliep goed voor de ploeg van Anouska. Rotem Gafinotivz sprong mee in een vluchtgroep, waardoor Movistar van leidster Biannic aan de bak moest om te controleren.

“In de finale werd het gat dichtgereden. Als team hebben we heel goed gereden. In de finale deed de ploeg een lead-out voor mij, alleen maakte ik op het laatste stukje een fout. Heel zonde, want ik voelde wel dat er wat in zat. Ik loop nu ook kostbare bonificatieseconden mis. Heel jammer dat ik de ploeg niet kon belonen voor al het goede werk. Maar goed, er komen nog twee dagen en er is nog van alles mogelijk. Monique eindigt vandaag ook nog als 2e, dus zo stond er toch nog iemand van ons op het ritpodium”, sprak Anouska – die als 7e finishte – na afloop. 

Morgen trekt het peloton van en naar Herstelt over bijna 110 kilometer. Onderweg liggen weer de nodige korte, venijnige klimmetjes. Wordt het weer een sprint of kunnen de aanvallers uit de greep van het peloton blijven?

Foto`s
Ook van de Lotto Belgium Tour zijn er elke dag foto`s in het foto-album te vinden.