Gent-Wevelgem: wedstrijd met 2 gezichten

Het bijzondere wielerseizoen nadert langzamerhand het einde, zondag reed Anouska Gent-Wevelgem.

Een koers over ruim 140 kilometer, plugstreets, heuvels en slecht weer. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zware klassieker. Na het niet doorgaan van de Amstel Gold Race werd Anouska haar programma aangepast en stond ze aan de start van deze koers. In de aanloop naar Gent-Wevelgem was Anouska nog wat verkouden, maar gelukkig bleef het daarbij en wezen twee tests uit dat het geen corona was, waardoor Anouska kon starten.

“In de eerste helft van de koers voelde ik me goed. Het peloton was wel nerveus door de wind en de snelheid lag hoog. Net voor de heuvelzone kwam ik ten val. Gelukkig zonder veel lichamelijk, maar moest wel mijn wiel en remmen goed zetten. Ik moest toen aan een inhaalwedstrijd beginnen”, doet Anouska een deel van het verslag.

Na de eerste klim kwam Anouska aansluiten bij het peloton en kon daar even op adem komen. “Het duurde even voordat ik er doorkwam, maar daarna voelde ik me wel weer goed. Alleen op de laatste klimmen kon ik niet aanhaken. Ik verspilde meerdere malen veel energie om me goed van voren te plaatsen, maar toen zat ik op mijn limiet en kon ik er niet bijblijven. Dat is natuurlijk erg balen, wellicht toch een klein beetje hinder van die verkoudheid. Ik had Demi graag geholpen in de finale, die was zo sterk! Maar ik voelde me net een jojo bij die laatste serie klimmen, erg frustrerend”, klonk het na afloop bij Anouska. 

Anouska bolde uiteindelijk als 54e over de meet. De winst ging naar Jolien d`Hoore, ploeggenote Demi Vollering eindigde als zevende. Voor Anouska staat er nu nog één wedstrijd op het programma dit seizoen. Volgende week zondag rijdt ze de Ronde van Vlaanderen.