Gevoel wordt beter

De Giro Rosa Iccrea is na de zware tijdrit van woensdag alweer over de helft.

Vanuit Italië sijpelen er steeds betere berichten door over Anouska. In de rit van zondag en maandag trok ze zelfs een paar keer ten aanval. “Het gevoel begint inderdaad beter te worden. Zondag zat ik goed in koers en ben ik twee keer in de aanval geweest. In de rit van maandag heb ik het opnieuw geprobeerd. Toen de drie rensters wegreden zat ik op kop van het peloton, niet echt een ideale positie om direct te reageren aangezien iedereen dan direct in je wiel zit. Heb daarom even gewacht en er daarna achteraan gesprongen. Ik dacht het nog dicht te kunnen rijden, maar dat lukte helaas niet”, deed Anouska verslag vanuit Italië.

In de vijfde etappe trok het damespeloton dinsdagmiddag naar Lago di Cancano. De aankomst was getrokken na de lastige Torri di Fraele (7,3 km á 8,3% gemiddeld). Annemiek van Vleuten reed met ruime voorsprong naar de ritzege en roze trui. Anouska kwam als 64e over de meet. Woensdag volgde een klimtijdrit over 12,1 kilometer. Anouska reed op haar normale fiets en reed een solide rit tegen de klok. Donderdag volgt een lastige etappe over ruim 128 kilometer met opnieuw aankomst bergop. 

Hoe te volgen?
De Giro is niet live op tv te volgen, maar online is wel het een en ander te volgen. Zo werken Trek en Voxwomen samen om elke dag (rond 18.30 uur) een samenvatting te maken. Ook is er PMG Sport die beelden uit gaan zenden, houd hiervoor hun YouTube-kanaal of Facebook-pagina in de gaten. Via social media is de koers via @GiroRosaIccrea of #GiroRosa op Twitter te volgen. Ook is er natuurlijk Instagram (UCI_WWT of Giro Rosa Iccrea) of Facebook (Giro Rosa Iccrea)