Geweldig begin van de ploeg

Het eerste weekend van maart betekende eindelijk weer koers voor Anouska en haar Team Virtu ploeggenotes. Zaterdag stond de Omloop het Nieuwsblad op het programma, zondag gevolgd door de Omloop van het Hageland. Beide koersen verliepen succesvol voor de ploeg.

Na een winter lang trainen en voorbereiden was het zaterdag 2 maart tijd voor de eerste koers van het seizoen 2019: de Omloop het Nieuwsblad. Team Virtu kwam met een sterke ploeg aan het vertrek, met Europees kampioen Marta Bastianelli als speerpunt. Anouska voelde zich goed en kon deze dag goed haar werk doen voor haar kopvrouw. Bastianelli snelde uiteindelijk naar een tweede plek, Anouska kwam zelf als 16e over de streep.

Een dag later trok het damespeloton door het Hageland. Met een flinke dosis vertrouwen reed Team Virtu hier ook een erge sterke koers. Bastianelli was opnieuw het speerpunt deze wedstrijd. Anouska moest op een bepaald moment flink aan de bak nadat haar kopvrouw van fiets had gewisseld en op achterstand reed. Anouska reed samen met een ploeggenote het gat dicht, waarna andere ploeggenotes Bastianelli een prima lead-out  gaven. De Italiaanse rondde het werk van de ploeg met succes af, champagne dus voor de dames van Virtu. Anouska kwam zelf een ruime halve minuut later als 30e over de streep. (Tekst gaat verder onder de foto)

“Dit is een mooi begin van het seizoen.  Ik voelde me in beide koersen goed en kon goed mijn werk voor de ploeg doen. Vandaag was het even alle hens aan dek na de fietswissel van Marta, maar dat hebben we goed opgelost. Mieke en ik hebben volle bak gereden en op de lokale ronden sloten we weer aan. In de finale ben ik ook nog in de aanval geweest, maar die poging werd terug gehaald. Ook andere pogingen haalden het niet. Ik heb daarna nog gewerkt voor de ploeg en in de slotfase hebben mijn ploeggenotes het werk overgenomen. Uiteindelijk maakt Bastianelli het ploegwerk fraai af. Iedereen heeft er hard voor gewerkt. Het is een top begin van dit seizoen. Ik ben heel blij dat ik een aandeel kon leveren aan de zege en dat de vorm goed is, het was een mooie dag vandaag”, liet Anouska na afloop weten.