Giro Rosa: de kop is er af

De eerste twee etappes van deze Giro Rosa Iccrea zitten er alweer op. 

De Giro Rosa Iccrea begon vrijdagmiddag met een ploegentijdrit over 18 lastige kilometers. Team Virtu had voor de start al een nadeel te pakken, namelijk dat ze maar met 5 in plaats van 6 rensters aan het vertrek kwamen. Toch reed de blauworanje trein naar een meer dan behoorlijke 9e plek. “Het was een pittige ploegentijdrit, een van de zwaarste die ik heb gedaan. Ik ben op mijn normale wegfiets gestart. Donderdagavond had ik het tijdritstuur nog geprobeerd, maar dat was nog erg pijnlijk met de wond aan de elleboog. Het parcours was veel klimmen en dalen, dus het was niet eens zo heel erg in mijn nadeel dat ik op de normale fiets reed. In de finale raakten we Katerine kwijt en dat maakte het laatste deel nog extra pittig”, deed Anouska na afloop verslag. 

De tweede dag was er een rit over iets minder dan 80 van en naar ViĆ¹. De rit eindigde in een sprint van een selecte groep. Marianne Vos wist deze etappe te winnen. Anouska bolde als 78e over de streep. Zondag trekken de renners van Sagliano Micca naar Piedicavallo over 104 kilometer. 

Hoe te volgen?
De Giro is niet live op tv te volgen, maar online is wel het een en ander te volgen. Zo werken Trek en Voxwomen samen om elke dag (rond 18.30 uur) een samenvatting te maken. Ook is er PMG Sport die beelden uit gaan zenden, houd hiervoor hun YouTube-kanaal of Facebook-pagina in de gaten. Via social media is de koers via @GiroRosaIccrea of #GiroRosa op Twitter te volgen. Ook is er natuurlijk Instagram (UCI_WWT of Giro Rosa Iccrea) of Facebook (Giro Rosa Iccrea)