Goed begin in Engeland

De eerste etappe van de OVO Energy Women`s Tour eindigde in een massasprint. Anouska en haar ploegmaats kwamen de rit probleemloos door. 

De openingsrit bracht de rensters van Framlingham naar Southwold over 130 kilometer. De sprintersploegen hadden een opdracht: het peloton bij elkaar houden voor de snelle dames. Het tempo lag de hele rit erg hoog, ontsnappingen waren er dan ook bijna niet. De rit eindigde zoals verwacht in een sprint, waarin Jolien D`Hoore de snelste was. Marianne Vos werd namens WaowDeals Pro Cycling 6e, Anouska bolde als 19e over de meet.

“Onderweg pakte Dani nog enkele bonificatieseconden, daardoor is ze nu de beste Britse in het klassement en heeft ze de blauwe trui. De finale was redelijk hectisch. Ik had gehoopt in de laatste kilometer meer voor Marianne te kunnen betekenen, maar raakte met enkele ploeggenotes ingesloten. Vanaf morgen worden de ritten lastiger, eens kijken wat we dan met de ploeg kunnen doen”, liet Anouska na de rit weten.

Bekijk enkele foto`s van rit 1 ยป

Hoe deze koers te volgen?
Bekijk de website van organisatie voor het laatste nieuws. Ook kun je de koers via diverse social media kanalen volgen: FacebookTwitterInstagramYouTube of de hashtag #OVOWT