Goed begonnen aan Ardeche

Enkele dagen na de Boels Ladies Tour trok Anouska naar Frankrijk voor de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche.

Het seizoen nadert stilaan het einde en dat betekent helaas ook het einde van Team Virtu. Anouska begon vrijdag aan haar laatste opdracht voor de ploeg met de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche. De eerste drie dagen verliepen alvast goed voor de Friezin.

Op de eerste dag moest Anouska nog een beetje inkomen. “Het was erg warm en daar moest ik even doorheen. In de tweede rit heb ik in het begin geprobeerd mee te zitten. Uiteindelijk zat ik mee in de goede kopgroep, die heel lang stand hield. Op een steile klim na 112 kilometer blies ik me een beetje op toen ik een versnelling van Shapira volgde. Ik kreeg daarna kramp en heb flink wat gedronken en gels genomen. Uit de achtergrond kwam nog een groepje terug met een ploeggenootje. Even later sloten nog 2 ploeggenotes aan en heb ik nog wat werk voor ze verzet”, aldus Anouska over de eerste twee ritten.

Ook op dag drie ging het weer goed met Anouska. “Ik zat in de tweede groep. Daarvoor heb ik ook vaak aangevallen, maar we kwamen niet weg. Afdalen gaat heel goed hier. Na de slotklim was er een afdaling richting de finish, daar liepen de laatste meters nog wat op. Het sprintje van die groep wist ik te winnen en daarmee werd ik 11e.”

De Franse rittenkoers duurt nog tot en met 19 september. Nog vier dagen koersen in het mooie shirt van Team Virtu. “We gaan hier voor een goed klassement met Katrine. Gisteren was ze vierde, vandaag zevende en in de ranking staat ze achtste.”

In het foto-album staan enkele foto`s, bekijk ze hier