Goed gevoel in Waalse Pijl

De Waalse Pijl staat bekend om de Muur van Huy, de scherprechter in deze klassieker.

De tweede wedstrijd in het Ardense Drieluik was de Waalse Pijl. Anouska zat met haar Jumbo Visma ploeggenotes direct goed in de wedstrijd. “Samen met Anna en Teuntje zat ik goed voorin. Bij de bevoorrading wilde ik mijn body uit doen, maar die sloeg in mijn achterwiel. Dus moest ik even afstappen om die te verwijderen. Nadat ik weer bij het peloton kwam, reed ik lek en moest ik wederom achtervolgen. Ik slaagde er gelukkig snel in om terug te komen”, aldus Anouska over het begin van de koers.

Na de pech bleef Anouska rustig en hield haar positie voor in het peloton vast tot in de finale. “Ploeggenootje Anna reed op een bepaald moment weg met Lucinda Brand en Elise Chabbey. Daarachter kon ik mooi afstoppen, het was een mooie situatie voor ons. SD Worx begon daarna tempo te maken. Ik kon goed van voren blijven”, deed Anouska verder verslag.

Op de lokale ronde met de Muur van Huy bleef een select groepje over. Er kwamen diep in de finale verschillende versnellingen van de grote namen, waarna het lichtje bij Anouska uit ging. “Dat was natuurlijk wel jammer, maar ik ben wel erg tevreden over mijn koers. Ik heb mijn taken goed kunnen uitvoeren, reed goed van voren en had een goed gevoel. Helaas kon Marianne in de finale net niet mee met de eersten, maar desondanks hebben we als ploeg sterk gereden.”

De winst ging voor de zevende maal op rij naar Anna van der Breggen (SD Worx). Anouska kwam iets meer dan 3 minuten later als 33e over de streep. Zondag wacht de volgende koers alweer voor de dames. Dan staat Luik-Bastenaken-Luik op het programma.