Goed koersweekend in Frankrijk

Na enkele weken zonder koers, mocht Anouska dit weekend weer aan de bak met Parkhotel Valkenburg. De dames reden twee koersen in Frankrijk.

Zaterdag stonden de dames aan het vertrek van de Trophee des Grimpeuses. Een koers met – zoals de naam al doet vermoeden – flink wat klimwerk. Na een attractieve koers eindigde Anouska op een 6e plaats. “Het was een lastige koers, maar wel in een prachtig gebied. We gingen voor meer, maar de 6e plaats was de plek waar ik tevreden mee moest zijn. Het was in ieder geval goed om weer koersritme op te doen.”

Een dag later mochten de dames de GP International d`Isbergues rijden. De koers bestond uit twee grote ronden van ongeveer 42 kilometer, gevolgd door 2 ronden van 12 kilometer. In de grote ronden lagen enkele klimmetjes. “In het begin heb ik me vrij rustig gehouden. Er werd wel aardig doorgereden, maar niemand kwam echt weg. In de tweede grote ronde ben ik een paar keer meegesprongen met een kopgroep, maar we kregen maar weinig ruimte. In de finale hebben we gegokt op de sprint. De finale was hectisch en snel. We probeerden Amber zo goed mogelijk af te zetten, maar kwamen in het laatste stuk niet helemaal uit. We eindigen dan wel met drie meiden in de top-10. Al met al ben ik wel tevreden over deze koersen. Het is een goede voorbereiding op de klassiekers, al had ik zaterdag nog wel graag een beter resultaat willen neerzetten”, sprak Anouska op de weg terug naar huis.