Goed trainingskamp en DK Tijdrijden

Na een druk en lang voorjaar was er even een paar weken zonder koers voor Anouska. Stilzitten deed ze echter allerminst. Ze trok met de nationale selectie op trainingskamp in Oostenrijk. Donderdagavond testte ze de benen tijdens het DK Tijdrijden.

Trainen in Oostenrijk
De 4e etappe van Emakumeen Bira was 22 mei de afsluiting van een lang en druk voorjaar. Na een paar dagen rust was het weer trainen geblazen voor Anouska. Met de KNWU trok ze naar Oostenrijk, waar komend najaar het Wereldkampioenschap op het programma staat. “Het was goed toeven in Landhaus Tyrol in Gries. Een deel van de ploeg zat boven op de Kuhtai voor een hoogtestage, ik zat met een ander deel beneden. Het weer was prima met vaak zon en alleen in de namiddag soms wat regen.”

“We konden tijdens deze stage het parcours van de wegwedstrijd en ploegentijdrit verkennen. Het wegparcours is pittig met in de finale drie keer een klim van 8 kilometer. Het parcours voor de ploegentijdrit is zo goed als vlak en kent veel rechte wegen. Verder hebben we mooie duurritten en een aantal intervaltrainingen gedaan. Rond Innsbruck zijn erg genoeg steile en lange klimmen, dus met de hoogtemeters zat het wel goed”, doet Anouska verslag van het trainingskamp

DK Tijdrijden
Na terugkomst in Nederland was het weer even bijkomen, maar ook direct tijd voor een mooie test: het DK tijdrijden in en rond Zeijen. Anouska legde de 14,7 kilometer af in 20 minuten, 1 seconde en 92 honderdsten. Goed voor een gemiddelde van 43,880 km/u. De Westereense werd 2e met deze tijd, 5 seconden achter winnares Aafke Soet. “Het DK tijdrijden voelde goed. Ik was goed uitgerust en hersteld van het trainingskamp. Aafke was gewoon sneller. Het was voor mezelf weer een mooie test”, aldus Anouska.

Vanaf 13 juni rijdt Anouska met WaowDeals Pro Cycling in Engeland. De dames rijden dan de OVO Energy Women`s Tour, een vijfdaagse rittenkoers.