Goede opening in Luxemburg

Vanmiddag begon in Luxemburg het Festival Elsy Jacobs, een driedaagse rittenkoers. Anouska opende met een prima prestatie in de proloog over 2,8 kilometer.

Na een korte rustperiode was het vandaag weer tijd om te koersen. Anouska stond met haar WaowDeals Pro Cycling genotes aan de start van de proloog van het Festival Elsy Jacobs. De eerste opdracht was een proloog over 2,8 kilometer. Anouska liet zien dat de rust haar goed had gedaan en noteerde een prima tijd van 4 minuten, 2 seconden en 43 honderdsten. Heel even stond ze daarmee bovenaan in het tussenklassement, maar al snel dook Lisa Klein ruim 2 seconden onder Anouska`s tijd. Anouska werd uiteindelijk zeer netjes 5e, een mooi begin van deze ronde. 

“Het was een korte, lastige en technische proloog. Het ging de hele tijd op en af. Vanaf de start ging het direct omhoog. Ik voelde me goed op dat stuk. De afdaling was wel lastig met enkele bochten, maar die kwam ik goed door. Ik ben tevreden met hoe het ging en vooral ook blij met mijn gevoel”, liet Anouska na afloop weten. 

Morgen wacht de 1e etappe van en naar Steinfort (97 kilometer). Zondag staat de 2e en laatste rit op het programma: Garnich – Garnich (111 kilometer). De koers is via een live-stream te volgen opelsy-jacobs.lu.