Hectische dag in Engeland

Opnieuw een enerverende dag in de OVO Energy Women`s Tour. Opnieuw waren er valpartijen en een podiumplaats voor WaowDeals Pro Cycling. Anouska kwam de dag goed door.

De vierde etappe begon met een flinke valpartij. De hulpdiensten moesten aan de slag, waardoor de koers enige tijd geneutraliseerd werd. “Het was me het dagje wel vandaag. Jeanne lag bij de valpartij vroeg in de koers. De rit werd zelfs even geneutraliseerd toen er geen ambulance meer beschikbaar was. De rest van de etappe moesten we goed alert blijven, want er gebeurde van alles”, aldus Anouska.

Zo viel het peloton op een open deel van het parcours uiteen in waaiers. Anouska en haar ploegmaats zaten attent vooraan en probeerden de forcing te voeren. Uiteindelijk liep alles weer samen. “In de finale werd ook hard gereden en was het hectisch. Het was lastig samen te blijven. In de laatste 3 kilometer was er weer een grote valpartij, met dit keer Dani en opnieuw Jeanne erbij. De schade bij Jeanne valt mee, Dani is geraakt aan de knie”, deed Anouska verslag.

In de eindsprint was Amalie Dideriksen de snelste voor Lotta Lepisto en Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. Anouska bolde in de buik van het peloton over de streep. “Marianne toch weer mooi derde. We hebben als ploeg goed samengereden vandaag, morgen gaan we er weer voor. Zelf had ik gelukkig niet heel veel last van mijn valpartij van gisteren.”

Hoe deze koers te volgen?
Bekijk de website van organisatie voor het laatste nieuws. Ook kun je de koers via diverse social media kanalen volgen: FacebookTwitterInstagramYouTube of de hashtag #OVOWT