Klaar voor 10 dagen Italië

Voor de mannen staat met de Tour de France een van de belangrijkste koersen van het seizoen op het beginnen, voor de vrouwen is dat net zo. In Italië staat het damespeloton aan de vooravond van de Giro Rosa Iccrea.

Na het Nederlands kampioenschap in Ede kon Anouska nog een paar dagen trainen en uitrusten voor de volgende wedstrijd: de Giro Rosa Iccrea. De Italiaanse ronde gaat over 10 dagen en begint vrijdag met een ploegentijdrit over 18 kilometer. In de volgende ritten volgen er verschillende lastige heuvels en klimmen. Woensdag is er een tijdrit over 12,1 kilometer, gevolgd door enkele zware bergritten. Ook de laatste rit is verre van vlak. De rensters mogen zich dus opmaken voor anderhalve week stevig koersen door Italië. 

De afgelopen weken ging het Team Virtu niet bepaald voor de wind met valpartijen en blessureleed. Anouska was er zelf onderdeel van met een vervelende wond aan haar elleboog. De ploeg hoorde vandaag dat het slechts met 5 (i.p.v. 6) rensters aan de start komt. Naast Anouska komen Sofia Bertizzolo, Rachel Neylan, Katrine Aalerud en Birgitte Krogsgaard aan de start in het donkerblauwe-oranje tenue aan de start.

“Ik heb heel veel zin in de Giro. Ik hoop in goede doen te zijn en een paar dagen uit te kiezen om iets moois te laten zien. De voorbereiding is door de val in Engeland en de wond aan de elleboog niet helemaal super verlopen. Het NK ging ook niet super, maar de afgelopen dagen ben ik me wel beter gaan voelen. De Giro is altijd een speciale koers voor me. Ik heb er goede herinneringen aan. Mijn eerste keer was met de nationale selectie, dat was erg mooi en ook erg zwaar. Bij Rabo maakte ik deel uit van de ploeg toen Anna van der Breggen het eindklassement won, dat was ook erg speciaal. We starten met een ploegentijdrit, de eerste van dit seizoen. Het wordt een pittige editie van de Giro met veel hoogtemeters en aankomsten bergop”, 

Rittenschema
05/07, rit 1: Cassano Spinola-Castellania, 18km (TTT)
06/07, rit 2: Viù-Viù, 78km
07/07, rit 3: Sagliano Micca-Piedicavallo, 104km
08/07, rit 4: Lissone-Carate Brianza, 100km
09/07, rit 5: Ponte in Valtellina-Valfurva (Passo Gavia), 100km
10/07, rit 6: Chiuro-Teglio, 12km (ITT)
11/07, rit 7: Cornedo Vicentino-Fara Vicentina/San Giorgio di Perlena, 128km
12/07, rit 8: Vittorio Veneto-Maniago
13/07, rit 9: Gemona-Chiusaforte/Malga Montasio, 125km
14/07, rit 10: San Vito al Tagliamento-Udine, 120km

Hoe te volgen?
De Giro is niet live op tv te volgen, maar online is wel het een en ander te volgen. Zo werken Trek en Voxwomen samen om elke dag (rond 18.30 uur) een samenvatting te maken. Ook is er PMG Sport die beelden uit gaan zenden, houd hiervoor hun YouTube-kanaal of Facebook-pagina in de gaten. Via social media is de koers via @GiroRosaIccrea of #GiroRosa op Twitter te volgen. Ook is er natuurlijk Instagram (UCI_WWT of Giro Rosa Iccrea) of Facebook (Giro Rosa Iccrea)