Klaar voor Ardens drieluik

Na twee weken zonder koers begint Anouska komende zondag aan een nieuwe reeks wedstrijden.

De Vlaamse klassiekers zijn verreden, het peloton maakt nu de overstap naar de Ardennen. Daar wachten achtereenvolgens de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in het tijdsbestek van een week. Anouska staat in al deze koersen met haar ploeg Jumbo Visma aan het vertrek.

“Na de Ronde van Vlaanderen ben ik naar het teamhuis in Sittard gegaan. Een prachtige gelegenheid om vanuit daar te trainen in Limburg. Na twee rustige dagen zijn we met de hele ploeg over verkenning getrokken van de komende wedstrijden. Eerst de Waalse Pijl en Luik, vrijdag een aantal rondes op het parcours van de Amstel Gold Race.” (tekst loopt door onder de foto`s)

“Het was goed om de wegen opnieuw te zien. De Amstel is veranderd vanwege de corona-omstandigheden. We rijden nu op een ronde van 17 kilometer, met onder meer de Cauberg erin. Ook Luik kent enkele nieuwe klimmen. De verkenning daar was nog een uitdaging op zich met de sneeuw, maar gelukkig waren de wegen droog en konden we de verkenning goed ingepakt tegen de kou gewoon doen.”

“Het waren mooie dagen met de ploeg. Ook fijn om iedereen weer een keer bij elkaar te hebben. Natuurlijk had iedereen vooraf een PCR-test gedaan. De afgelopen week ben ik thuis geweest en heb ik nog lekker kunnen trainen. Ik kijk nu uit naar de komende koersen”, aldus Anouska over de afgelopen twee weken.

Zondag starten de dames al vroeg in de Amstel Gold Race. Het vertrek is om 8.30 uur. De finish wordt verwacht rond de klok van 12 uur. De koers is vanaf de start te volgen via een livestream op NOS.nl. De uitzending op tv begint om 11 uur.