Klaar voor de Ronde van Drenthe

Komende zondag staat Anouska voor het eerst dit jaar aan de start van een koers in eigen land. En dat is niet zomaar een koers, het is met de Ronde van Drenthe direct een koers op World Tour niveau.

Het parcours van de Ronde van Drenthe ondergaat dit jaar enkele wijzigingen. De koers gaat over maar liefst 157 kilometer. De start wordt gegeven in Emmen, de finish ligt in Hoogeveen. Onderweg krijgen de rensters 4 keer de bekend VAM-berg voorgeschoteld en liggen er 7 kasseistroken te wachten. Genoeg ingrediƫnten voor een zware koers!

Sterke ploeg
WaowDeals Pro Cycling komt met Dani Rowe, Monique Van De Ree, Riejanne Markus, Jeanne Korevaar, Marianne Vos en Anouska aan de start van deze Women`s World Tour koers. “Een groep met volop kwaliteit die bovendien sterk is in de breedte”, vertelde ploegleider Jeroen Blijlevens op de site van de ploeg.

Na een zware Strade Bianche was Anouska de afgelopen dagen thuis, waar ze goed kon herstellen en trainen voor de volgende koersen. Ze kijkt dan ook uit naar zondag. “Het is de eerste koers op Nederlandse bodem dit seizoen. Dat is toch altijd weer speciaal. Het wordt een lange koers met 157 wedstrijdkilometers en dan nog eens 6 kilometer neutralisatie. Met de kasseien en 4 keer de VAM-berg wordt het natuurlijk een zware koers. Ik wil graag goed in de koers zitten en dan in de finale mee te kunnen doen. We gaan het zien zondag!”, aldus Anouska.

Waar te volgen?
Voor de Nederlandse fans is het natuurlijk een mooie kans om Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploegmaats in levende lijve in actie te zien. Kan je niet naar de koers komen? Geen probleem! Via een live-ticker of livestream (RTV Drenthe) is de koers ook online te volgen. Na afloop komt er natuurlijk weer een verslag op deze website.