Koersen in Drenthe

Na wat rust en enkele goede trainingen komt Anouska dit weekend opnieuw in actie.

Het seizoen begon voor Anouska niet zoals gewenst met een opgave in de Vuelta Comunidad Valenciana Feminas. Daarna moest ze de Omloop Het Nieuwsblad aan zich voorbij laten gaan en ging de Strade Bianche niet door vanwege het Coronavirus. Na een periode van rust, herstel en enkele goede trainingen staat Anouska vrijdag aan de start van de Drentse Acht van Westerveld, op zondag gevolgd door de Ronde van Drenthe. 

“Na Spanje moest ik noodgedwongen wat rust in bouwen, maar heb ondertussen weer een aantal mooie en goede trainingen kunnen doen. Doordat de Strade Bianche afgelast werd heb ik afgelopen weekend deelgenomen aan een trainingskoers in Sneek, een mooie koers tussen de mannen. Normaal gesproken in voorjaar kom ik er niet aan toe om hier aan deel te nemen, maar nu mooie gelegenheid en vind altijd leuk om te doen. Dit weekend is het weer tijd voor koers in Drenthe.  Ik kijk er naar uit om weer te koersen met het team en heb er vooral zin in om lekker te koersen in Drenthe”, aldus Anouska.

De Drentse Acht start en finisht traditiegetrouw op de groene Brink in Dwingeloo. De koers bestaat eerst uit drie lange rondes, gevolgd door drie lokale omlopen van 7,5 kilometer. In totaal leggen de rensters ruim 136 kilometer af. In tegenstelling tot voorgaande jaren maakte de VAM-berg geen onderdeel uit van het parcours. In de finale ligt nog wel een korte keienstrook.

Zondag volgt de Ronde van Drenthe, onderdeel van de UCI Women`s World Tour. Deze koers begint om 12.00 ur in Assen en eindigt bijna 157 kilometer verder in Hoogeveen. Onderweg krijgen de rensters diverse keienstroken en enkele malen de VAM-berg voor de wielen geschoven. De koers wordt zondag vanaf 14.45 uur live uitgezonden op RTV Drenthe en vanaf 15.20 op Eurosport 1.