Lotto Thüringen Ladies Tour goed afgesloten

Na een succesvol verlopen eerste deel van de Lotto Thüringen Ladies Tour was Anouska ook prominent aanwezig in het laatste deel van de koers.

In twee van de eerste drie ritten was er tweemaal champagne voor Team Virtu. In de vierde etappe was het Anouska die zelf op avontuur trok. Ze zat enkele malen mee in een kopgroep, maar werd ook telkens weer terug gepakt. Uiteindelijk reed er wel een groep weg, maar dit keer miste Virtu de slag en was het achtervolgen geblazen voor Anouska en haar ploeggenotes. De 3 koploopsters zagen ze echter niet meer terug. De vierde plek van Bastianelli was het hoogst haalbare voor Virtu.

Een dag later stond er een tijdrit op het programma. Het eerste deel van de rit tegen de klok was heuvelop en dat lag Anouska goed. “Het tweede deel ging echter wat minder, dus al met al geen supertijdrit. Het gevoel bergop was wel erg goed. Dat gevoel heb ik geprobeerd mee te nemen naar de slotrit.”

In de slotrit zat ploeggenote Guarischi mee in de vlucht van de dag. Anouska reed in het peloton alert op de voorste rijen. “Er werd hard gereden. Barbara zat vooraan en ik zat daarachter attent vooraan in het peloton. De kopgroep haalde het uiteindelijk. Ik kwam als eerste van de achtervolgers als 10e over de meet. Daar ben ik wel tevreden mee”, sprak Anouska na afloop. 

De komende maand is Anouska actief op eigen bodem. Zaterdag 8 juni staat de Omloop van de IJsseldelta op het programma, veertien dagen later gevolgd door de Luba Ladies Classic Noordwijk. Vervolgens is het tijd voor de nationale kampioenschappen.