Na trainingskamp klaar voor wedstrijden

Na een tiental dagen trainen onder de Italiaanse zon is Anouska weer terug in Fryslân en maakt ze zich klaar voor haar eerste wedstrijd op zaterdag 2 maart. 

“Het trainingskamp was een mooie tijd om de ploeg goed te leren kennen. Ik voel me al helemaal thuis in dit team. We hebben goede meetings gehad met rensters, begeleiding en sponsoren. De begeleiding is piekfijn in orde. De verzorgsters en mecaniciens werken erg hard om alles goed voor ons te verzorgen. Bjarne Riis was er de hele tijd bij en heeft veel van zijn eigen ervaringen met ons gedeeld”, deed Anouska lovend haar verslag over het trainingskamp met Team Virtu.

Voor Anouska betekende het trainingskamp niet alleen de eerste echte kennismaking met haar nieuwe ploeg, ook maakte ze kennis met het nieuwe materiaal en sponsoren. “Kask is langs geweest met verschillende gave helmen en eigen Koo sportzonnebrillen. Voor Sportful hebben we een fotoshoot gedaan. Verder hebben we kennis gemaakt met de mensen van SRM – supergoede cranks met wattagemeter – en Ceramic Speed. Voor mij voor het eerst dat ik hiermee fiets, maar het is fantastisch goed materiaal”, aldus Anouska. 

Naast alle meetings, kennismakingen en fotoshoots werd er ook hard getraind door de Virtu dames. “We hebben erg goed kunnen trainen, elke dag was er een lekker zonnetje. We hebben intensieve trainingen afgewisseld met duur. We zijn ook nog een dag naar Siena getrokken om daar de Strade Bianche te verkennen. Heel nuttig en ook mooi op de omgeving te zien.”

Zaterdag 2 maart maakt Anouska haar officiële debuut voor Virtu. Dan rijdt ze de Omloop het Nieuwsblad in België, de start van het klassieke voorjaar. “Ik heb er heel veel zin in!”