Net geen champagne in 2e rit

Opnieuw was het een lange dag voor het damespeloton in de OVO Energy Women`s Tour. WaowDeals Pro Cycling was dichtbij de zege met Marianne Vos na goed voorbereidend werk van de ploeg.

De tweede etappe bracht de rensters van Rushden naar Daventry, waar in de finale een pittig klimmetje lag te wachten. Het peloton bleef net als in de openingsrit lang bij elkaar. Pas na de tweede tussensprint mocht een renster wegrijden. Maaike Boogaard reed een tijd voorop, maar werd na 90 kilometer weer ingerekend. 

Op de eerste keer Newnham Hill ontstond er wat reuring toen Anouska`s ploegmaats Dani Rowe en Marianne Vos in het offensief gingen. Hun groepje van 10 rensters werd echter richting de tweede beklimming van de heuvel tot de orde geroepen. “We hebben daarna geprobeerd Dani en Marianne goed af te zetten voor de laatste klim. Dat lukte prima met de hele ploeg. Het was weer een lange dag, maar je moet op dit soort parcoursen toch continu alert zijn. We staan er met de ploeg goed voor, morgen gaan we er weer voor”, klonk het bij Anouska na afloop. 

Nadat Anouska en haar ploegmaats het werk voor Rowe en Vos hadden gedaan, sprintte Vos naar een tweede plaats. In de sprint was Coryn Rivera nipt sneller. Helaas dus geen beloning voor het sterke optreden van de ploeg. 

Hoe deze koers te volgen?
Bekijk de website van organisatie voor het laatste nieuws. Ook kun je de koers via diverse social media kanalen volgen: FacebookTwitterInstagramYouTube of de hashtag #OVOWT