Onzachte aanraking met Italiaans asfalt

De  vijfde etappe bracht weer het nodige teweeg in het damespeloton. Opnieuw speelde een valpartij de hoofdrol en dit keer was Anouska zelf de pineut.

Pats boem! Daar lag Anouska ineens op de grond tijdens de vijfde etappe van de Giro Rosa. “Vlak voor de klim van 2e categorie haakte ineens iemand in mijn achterwiel. Daardoor werd ik gelanceerd en maakte ik een buikschuiver over het asfalt. Mijn knie en elleboog zijn erg geschaafd, maar gelukkig kon ik verder”, doet Anouska verslag van haar valpartij. Het duurde even voordat ze weer op weg was. “Ik moest van fiets wisselen, maar het duurde even voordat de auto bij me was. De nieuwe fiets schakelde niet goed, dus moest ik opnieuw wisselen. Zo ben ik op een fiets van Marianne naar de finish gereden.”

Voor de valpartij zat Anouska goed mee van voren in het peloton. De rit werd gekleurd door een kopgroep van 12 rensters. Hun voorsprong was echter niet groot, waardoor er hard gereden werd in aanloop naar de belangrijke klim van tweede categorie. “Ik voelde me eigenlijk goed vandaag, dus hoopte op een mooie rit. Door die valpartij liep het even anders. Nu mijn wonden likken en morgen de strijd opnieuw aan”, klonk het strijdvaardig bij Anouska.

Woensdag volgt een rit van Sovico naar Gerola Alta over 116,8 kilometer. De eerste 100 kilometer zijn relatief vlak, maar de laatste kilometers lopen bergop naar een hoogte van ruim 1000 meter. Een echt kolfje naar de hand van de klimmers in het peloton.