Opnieuw hectiek in finale

De vierde etappe zorgde wederom voor de nodige hectiek in de slotfase. Net als gisteren gooide een valpartij roet in het eten voor Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploegmaats.

Het was opnieuw spanning en sensatie in de slotkilometers van de vierde etappe in de Giro Rosa. Een flinke valpartij op iets minder dan 10 kilometer van de streep zorgde voor veel chaos in het peloton. Anouska haar ploeggenotes Stultiens, Vos en Markus waren bij de valpartij betrokken. “Omdat we voor het klassement van Sabrina rijden, hebben we als ploeg gewacht. Ook andere ploegen wachtten op hun kopvrouwen, maar het duurde even voordat we Sabrina zagen komen. We hebben daarna volle bak gereden om haar zover mogelijk terug te brengen en de schade te beperken”, deed Anouska het verhaal na afloop. De schade werd uiteindelijk beperkt tot minder dan 20 seconden, dus de WaowDeals dames waren prima in hun missie geslaagd.

Toch waren er na afloop wel wat frustraties. “Het is gewoon jammer dat we onze kansen niet konden verdedigen en dat voor de tweede dag op rij. Maar goed, morgen is er weer een dag! Het gevoel onderweg was goed. Op de klim van derde categorie konden we goed mee komen. Daarna heb ik nog gereageerd op een aanval en zat ik even mee in een kopgroep van 9 dames. Alles liep echter snel weer samen en dus moest er weer gesprint worden.”

Morgen volgt een rit van en naar Omegna over 118 kilometer. Na 79 kilometer wacht de rensters een klim van 2e categorie, waarvan de top op 34 kilometer van de streep ligt. De finale is echter (Italiaans) vlak. Krijgen de vluchters een kans of is het woord opnieuw aan de sprintsters?