Prima afsluiting van OVO Energy Women`s Tour

Al de hele week was de WaowDeals Pro Cycling formatie uitstekend op dreef in de OVO Energy Women`s Tour. Op de slotdag kwam de ploeg opnieuw prima voor de dag.

In de slotrit stond er nog veel op het programma voor WaowDeals Pro Cycling. Marianne Vos en Dani Rowe stonden 2e en 3e in het klassement en de ploeg stond bovenaan in het ploegenklassement. “We wisten dat het erg lastig werd om het klassement te winnen, terwijl de nummers 4 en 5 dicht achter Dani stonden. We moesten daarom ook scherp zijn bij de bonificatiesprints. Net voor de tweede lange klim kwam ik echter ten val. Iemand voor mij viel en die kon ik niet meer ontwijken. Gelukkig landde ik in de struiken, daardoor viel de schade mee. Wel moest ik in de achtervolging. In de afdaling kon ik weer aansluiten gelukkig”, deed Anouska een deel van het koersverhaal.

Ondertussen bleef het aanvalspogingen regenen in het peloton. De een na de andere groep probeerde het, echter zonder veel succes. Zo moest er opnieuw gesprint worden. Lotta Lepisto was deze keer de snelste. Vos eindigde wederom op het podium met een derde plaats. “De finale was pittig met de hoge snelheden en vele aanvalspogingen. We zijn superblij dat het gelukt is om Marianne en Dani op het eindpodium te krijgen. Ook winnen we het teamklassement, is Dani de beste Britse en pakt Marianne de sprinttrui. Geweldig om dat met z`n allen te vieren op het podium. We hebben flink afgezien deze week en er voor gevochten, maar het resultaat mag er zijn”, sprak Anouska vanaf het vliegveld. 

Nu deze rittenkoers achter de rug is, komen de Nederlandse kampioenschappen in zicht. Voordat het zover is, rijden Anouska en haar ploeggenotes eerst nog de Prominententoer op 23 juni.