Seizoen 2020 zit er op

Met de Ronde van Vlaanderen en de Driedaagse Brugge – De Panne (die maar over 1 dag ging) sloot Anouska haar seizoen 2020 af.

Het wielerseizoen 2020 werd door het damespeloton afgesloten op Belgische wegen. Na de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en Gent-Wevelgem trok het peloton naar de Ronde van Vlaanderen. Anouska keek reikhalzend uit naar deze koers. “We hebben een goede koers gereden met de ploeg. Ik zat zelf ook goed in de wedstrijd en dan is het fijn om zo met het team te koersen. In de finale heb ik wat foutjes gemaakt, waardoor ik niet bij de eerste groep ben gefinisht. Daar baal ik natuurlijk erg van. Over iets minder dan een half jaar kan ik alweer een nieuwe poging wagen, want vind het echt een supermooie koers”, sprak Anouska na Vlaanderens mooiste. (tekst loopt door onder de foto`s)

Twee dagen later was het opnieuw koers in België met de Driedaagse Brugge – De Panne. Anders dan de naam doet vermoeden, gaat deze koers maar over een dag. De wind speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd, omstandigheden waarmee Anouska normaliter wel raad weet. “Het was de hele dag vechten voor een plekje vooraan. Ik ben meerdere malen in de aanval geweest. Het gevoel werd tijdens de koers steeds beter. Wel gebeurden er rare valpartijen voor en achter me. Het parcours was soms best wel gevaarlijk met hekken en stoepen. Je moest dus continue alert zijn. In de laatste kilometers brak de eerste groep nog een keer en miste ik net de aansluiting met de kopgroep. Alleen Romy zat voor ons vooraan, ik baal erg dat ik daar niet bij zat”, deed Anouska haar relaas. (tekst loopt door onder foto`s)

Voor Anouska zit het wielerseizoen 2020 er nu op. Een seizoen dat begon in Spanje, daarna een lange break kende door de gekende corona-omstandigheden en vervolgens werd afgesloten met een reeks aan grote wedstrijden. Voor Anouska was het brons op het Nederlands kampioen ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen. “Ik had het seizoen wel graag wat beter afgesloten. Ik weet waar ik aan moet werken en dat neem ik mee naar volgend jaar, daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Nu even genieten van het off season na een gek jaar. Daarna is het tijd om me te focussen op mijn nieuwe uitdaging bij Jumbo Visma.”