Slimme ploegtactiek pakt prima uit

Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenotes hadden een mooi plannetje gesmeed in de slotfase van de tweede rit. En dat leverde het gewenste effect op: ritwinst voor ploeggenote Jeanne Korevaar.

De tweede etappe in de Lotto Belgium Tour was vrij rustig en werd verreden op een technische omloop. In de laatste ronde was de groene brigade iets van plan. “We wilden het peloton in de laatste kilometers verrassen. Het plan was dat Jeanne op 1200 meter van de streep ging demarreren. Wij kwam op 4 kilometer van de streep naar voren om een lead-out voor te bereiden. Riejanne, Monique en ik bereidden zogenaamd de sprint voor, maar in een lastige bocht hielden we de benen stil en versnelde Jeanne direct. Ze sloeg een gaatje en wist dat net vast te houden. Plannetje geslaagd dus! Zelf werd ik nog vierde”, vertelde Anouska over het geslaagde plan.

Morgen staat de slotrit van en naar Geraardsbergen op het programma. Anouska heeft goede herinneringen aan deze rit. Vorig jaar zegevierde ze namelijk in deze rit en pakte ze ook de eindzege. Anouska staat er dit jaar ook goed voor in het klassement, net als haar ploeggenoten Riejanne Markus en Jeanne Korevaar. Morgen wordt het dus ongetwijfeld spannend!