Sterk optreden in Waalse Pijl

Het damespeloton begon net iets over half 9 vanmorgen aan de Waalse Pijl. Anouska reed een sterke koers en was nadrukkelijk aanwezig in de finale.

De Muur van Huy is bekend als scherprechter en aankomst in de Waalse Pijl. Anouska gaf in haar vooruitblik al aan klaar te zijn voor de klassiekers en zette dat in de koers kracht bij. Nadat een vroege vlucht van drie rensters was ingerekend trok Anouska op avontuur. Ze kwam terecht in een kopgroep van 6, die een mooie voorsprong pakte. Bij de eerste beklimming van de Muur van Huy sloot de voorwacht van het peloton echter weer aan. In de finale werd er stevig gekoerst. Anouska zat samen met haar Parkhotel Valkenburg ploeggenotes Demi Vollering en Nancy van der Burg in de eerste groep. 

Onder commando van Boels-Dolmans werd de voorste groep stevig uitgedund door het hoge tempo. Anouska kon lang aanhaken, maar moest net voor de laatste keer Muur van Huy toch passen. Ze kwam uiteindelijk als 27e boven, tevreden terugkijkend op de wedstrijd van haarzelf en de ploeg. “We hebben een goede koers gereden met de ploeg. We reden met z`n allen goed van voren en op de belangrijke momenten voor de heuvels zaten we er telkens goed bij. Nina en Karlijn hielden Demi en mij heel goed van voren, maar ook de andere ploeggenotes waren erg sterk. Dat was heel fijn en gaf veel rust op de belangrijke momenten. Nadat we met mijn groepje waren teruggepakt heb ik Demi geprobeerd bij te staan, in de finale was de tank echt wel leeg. Demi wordt nog heel knap derde, een super mooie beloning voor de ploeg!”