Sterke Anouska in voorlaatste rit

De voorlaatste etappe in de Boels Ladies Tour bracht het nodige klimwerk met zich mee. Anouska had een goede dag en probeerde zich meerdere keren te tonen.

Anouska reed een sterke vijfde etappe. Ze zat in het begin goed voorin en probeerde enkele malen te ontsnappen uit het peloton. “Op het eerste klimmetje reden 4 rensters weg. Ik zat heel goed van voren, maar door de snelle weg kon ik geen kant op en kon ik niet direct reageren. Daarna heb ik nog een paar keer geprobeerd om de oversteek te maken, maar dat mislukte telkens”, deed Anouska verslag. 

In het peloton was op een bepaald moment een valpartij. Anouska kon deze net ontwijken, maar liep wel averij op. “Ik stond net op tijd stil, maar ze reden in mijn achterwiel en was mijn derailleur beschadigd. Daardoor moest ik van fiets wisselen. Het duurde lang om weer bij het peloton aan te sluiten. Dat kostte flink wat energie en daarna had ik het best even lastig. In de laatste 30 kilometer kwam ik er gelukkig door. Ik ben toen samen met Riejanne en Jeanne goed van voren gebleven. Heb in de slotfase nog lang op kop gereden voor Jeanne die 7e werd”, aldus Anouska die zelf als 11e over de streep kwam. 

Morgen wordt de Boels Ladies Tour afgesloten met een individuele tijdrit over 18,5 kilometer in Roosendaal. 

Foto`s
Elke dag verschijnen er foto`s van Anouska in de mailbox of op het internet. We verzamelen deze in het foto-album.

Hoe te volgen?
De koers is net zoals alle andere World Tour wedstrijden te volgen via de hashtag #UCIWWT of @ladiestour op social media. Daarnaast worden alle ritten tussen 14.30 en 16.30 uur live uitgezonden op L1 en Omroep Gelderland.