Strade Bianche: sterrate, stof en heuvels

Een week na de aftrap van het seizoen in België staat de volgende koers op het programma in Italië.

Anouska vervolgt zaterdag haar seizoen in Italië met de loodzware klassieker Strade Bianche. De Italiaanse koers gaat over 136 kilometer, waarvan maar liefst 31,6 kilometer over onverharde wegen verdeeld over 8 sectoren; de strade sterrate. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, liggen er onderweg ook nog eens verschillende heuvels opgenomen. Ook de laatste kilometers richting Piazzo del Campo in het idyllische Siena zijn loodzwaar.

“We zijn woensdag naar Italië gereisd. Donderdag hebben we op de fiets een deel van het parcours verkend. Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, alleen is het nu gelukkig minder heet. De onverharde sectoren liggen er daardoor wat harder bij. Vandaag hebben we met de auto nog een stuk verkend. Morgen starten we om 9 uur, dus dat wordt vroeg ontbijten. Ik vind dit een fantastische koers in een prachtige omgeving, al wordt het natuurlijk afzien”, sprak Anouska voorafgaand aan de koers. 

Jumbo Visma Women komt naast Anouska aan het vertrek met Marianne Vos, Riejanne Markus, Julie van de Velde, Aafke Soet en Teuntje Beekhuis.  De koers is live te volgen op tv, o.a. Sporza zendt de finale van de koers uit vanaf 12.25 uur op Één.