Update Coronatijd

Het wielerpeloton is door het hele Coronagebeuren – net als vele andere zaken – abrupt tot een halt geroepen. Anouska heeft ondertussen niet stil gezeten, dus tijd voor een update.

De afgelopen tijd heeft Anouska veel getraind. “Het gaat goed met mij. De conditie onderhoud ik met afwisselende trainingen, zo zorg ik dat het leuk blijft en je gemotiveerd blijft. Wanneer mijn broer thuis is, dan trainen we samen. Dat is natuurlijk gezellig. Daarnaast neem ik mijn moeder op sleeptouw tijdens rustige duurritten. Het blijft wel apart, normaal gesproken zouden we al een heel voorjaar erop hebben zitten met alle voorjaarsklassiekers. Ik mis de koersen, het team en alles wat erbij hoort wel hoor. Het is je bestaan als profrenster en je passie.”

Contact met de ploeg
Normaal gesproken trekt Anouska op pad met haar Parkhotel ploeggenotes, maar dat is op dit moment niet mogelijk. “Ik heb wekelijks contact met Marieke, de coach van het team. Een tijdje terug hebben we via Teams een online meeting gehad met de hele ploeg, dat hebben we donderdag weer gedaan. Dat is dan toch wel even leuk. Kunnen we elkaar weer even zien en spreken. Dat contact mis ik ook echt wel.”

Nieuwe kalender
Vorige week maakte de UCI de aangepaste kalender bekend met koersen in de periode van augustus, september en oktober. “We hopen natuurlijk allemaal dat we dan kunnen koersen, maar voorop staat de gezondheid van ons allemaal. Het is een vreemde periode voor ons allemaal, met veel onzekerheid. Ik heb mij de afgelopen periode eigenlijk nooit verveeld, maar nu met een kalender op papier kun je wel weer ergens naartoe werken. Al blijft het natuurlijk afwachten of die koersen ook daadwerkelijk doorgaan.  In ieder geval maken we rustig weer een plan richting de koersen zoals ze nu in de planning staan”, aldus Anouska.

Nieuwe World Tour kalender 2020

Sponsoren en steun
Deze periode is natuurlijk ook erg lastig voor de ploegen en koersen. Door het niet doorgaan van de wedstrijden ontbreekt het aan de nodige exposure. “We moeten maar hopen dat er geen teams en koersen gaan omvallen. Ons team staat er wel goed voor, maar dat is niet vanzelfsprekend in deze tijd waarin sponsoren ook het niet makkelijk hebben. We moeten onze sponsoren dus extra koesteren nu. Natuurlijk mag ik ook rekenen op enkele persoonlijke sponsoren, zoals Autoservice Burdaard en Geomaat. Zij zorgen in deze tijd voor een extra steuntje in de rug.”