Update: trainen, trainen en ploegvoorstelling

De eerste maand van 2020 zit er alweer op, het wielerseizoen is al voorzichtig begonnen. Dus de hoogste tijd voor een update!

De maand januari stond voor Anouska in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. Ze bivakkeerde twee weken in Spanje om de basis voor het wedstrijdseizoen 2020 verder uit te breiden. “Ik heb daar lekker kunnen trainen. Veel kilometers kunnen maken en ook de intensiteit van de trainingen kunnen opvoeren. Het weer en de omgeving waren perfect om mijn trainingen goed uit te voeren”, aldus Anouska.

Eenmaal terug in Fryslân werden de trainingen voort gezet, alleen waren de weersomstandigheden wel wat minder. Dat mocht de pret echter niet drukken en de kilometers werden gemaakt. Ook bond Anouska enkele malen de klapschaats onder voor wat training op het kunstijs van Leeuwarden. Het afgelopen weekend reisde Anouska naar het zuiden van het land, waar ze enkele dagen met de ploeg in Heerlen verbleef.

“We verkenden de Belgische klassiekers en hadden onze ploegvoorstelling. Vanuit het teamhuis in Heerlen vertrokken we naar het Shimano Experience Center in Valkenburg. Daar ontmoetten we onze sponsoren en met z`n allen zijn we op de fiets naar onze hoofdsponsor Parkhotel Valkenburg gefietst. Onder leiding van Sander Kleikers werd onze ploeg voorgesteld. Ik heb nu nog meer zin in het seizoen en volgens mij is iedereen er helemaal klaar voor om iets moois neer te gaan zetten.”

Later deze week trekt Anouska opnieuw naar Spanje voor een trainingskamp met de ploeg. De eerste wedstrijden volgen kort daarna.

© Foto`s: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2020 – www.corvospro.com