Valpartij gooit roet in het eten in Drenthe

Keien, de VAM-berg, wind, regen, valpartijen en veel kilometers. Alles kwam voorbij in de Ronde van Drenthe, de tweede Women`s World Tour koers van het seizoen. Voor Anouka was het haar eerste optreden op Nederlandse bodem in 2018.

Het damespeloton kreeg het in de Ronde van Drenthe flink te verduren. Naast de vele kilometers met keienstroken en viermaal de VAM-berg, waren de weersgoden de dames niet goed gezind met regen en wind. Het peloton was goed alert, maar ook nerveus op de smalle Drentse wegen. Anouska stak haar neus aan het venster bij de vierde beklimming van de VAM-berg. Net voor de top sprong de renster van WaowDeals Pro Cycling weg. Zij kreeg net na de top gezelschap van nog 2 rensters, maar het peloton liet het trio vluchters niet begaan en haalde ze snel terug.

“Ik zat aan het begin van de keienstroken niet helemaal goed gepositioneerd en kwam zo in een tweede groepje terecht. We kwamen voor de vierde strook terug en vanaf toen zat ik goed en alert in koers. Op de vierde keer VAM-berg was ik erg scherp en trok ik door. Ik kreeg nog gezelschap, maar we werden snel ingerekend. De benen voelden prima aan”, deed Anouska verslag. 

Ondanks enkele speldenprikken bleef een grote groep bij elkaar. Tot op 34 kilometer van de finish. In een bocht deed zich een massale valpartij voor, waardoor het peloton uit elkaar sloeg. Anouska werd opgehouden door deze val en zag het peloton uit haar ooghoeken wegrijden. “We zijn nog wel in de achtervolging gegaan, maar we konden niet meer vooraan terug komen. Dat is natuurlijk erg jammer. De benen voelden echter goed, dus dat moet ik maar meenemen naar de volgende koers”, aldus Anouska.

Anouska`s ploeggenotes reden in het eerste peloton een sterke koers. Europees kampioene Marianne Vos bezorgde WaowDeals Pro Cycling met een 5e plaats een mooie beloning. Anouska kwam op ruim 3 minuten van winnares Amy Pieters als 47e over de streep.

Klik op de foto voor het foto-album